Bonden Sylte

- Produserer kjøttvarer fra utegående griser og boergeiter fra gården i Kvitfjell i Gudbrandsdalen.

Myrevegen 13, 2634 Fåvang​

Man-fre 09-18 Lør 10-16

+47 412 46 083

Velkommen til Bonden Syltes Gardsutsalg

- sunt bondevett med krøll på halen!

Vår visjon er at Bonden Sylte skal produsere mat på lag med naturen, noe vi mener gir god helse for både folk og dyr. Vi tilbyr ureist gourmet grisekjøtt og boerkjekjøtt med naturlig høy kvalitet til deg som verdsetter unike produkter. Kjøttet du kjøper av oss har vi fulgt fra jord til bord. Og vi – det er Gunhild og Ole Asmund Sylte som eier og driver gården Myrvoll. Vi har bred faglig og erfaringsmessig bakgrunn innen landbruk og helse med fokus på kvalitet i alle ledd. Vi gir deg historien bak din middag.

Naturlig høykvalitets grisekjøtt i Kvitfjell.

Alt kjøttet vi selger i Bonden Syltes Gardsutsalg er produsert og foredlet på gården. Til jul lager vi julemat og om sommeren grillprodukter, spekemat, samt røkte produkter. Vi har også økologiske og biodynamiske varer som te, krydder, lemonader, dressinger og eddiker. Fine gaver som nydelige skinn av boergeit og tekstiler fra dyktige damer i nabolaget finner du i vårt hjemmekoselige utsalg.

Utegris på Myrsetra

Høy kvalitet innebærer at kjøttet er rent og smakfullt, marmorert, saftig og mørt. Det oppnås ved at grisen har gått ute og brukt sine muskler og naturlige instinkter. Det gir minimalt stress og høy trivsel. De graver, ruller seg i søla, spiser gress, røtter og insekter. I tillegg får de mesk og myse fra lokalt bryggeri og meieri samt norskprodusert kraftfor uten soya. Ved behov for ly har de et lunt husvære med halmseng. Besøker du grisene på setra blir du garantert glad av å hilse på dem. Og ser du nøye etter, så legger du merke til fine krøller på halene deres. Visste du at en glad gris har krøll på halen?

Boergeit på Kvitfjells topp

Høy kvalitet innebærer at kjøttet er rent og smakfullt, magert, mørt og saftig. Dette oppnås ved at boergeitene får bruke sine instinkter ved å gå ute store deler av året, klatre i fjellet, leke seg med hopp og sprett, spise urter, kvist og gras som de finner i skog og fjell. De bruker musklene i bratte fjellvegger ved Kvitfjells alpinløyper, og gir seg ikke før de når Segelstadsetertoppen. På smak er boerkjøttet mildt som kalvekjøtt med en anelse viltsmak. Mer ressursvennlig kjøtt er det vanskelig å forestille seg, da de spiser det ingen andre husdyr vil ha. Geiter er noen fantastiske, positive dyr med en ukuelig vilje. Se på geita og bli optimist!

Lukk meny