gvegen-gudbrandsdalsvegen-dalegudbrands-gard-hundorp-foto-ian-brodie-015-1024x765

Hotell og overnatting i Gudbrandsdalen

I denne artikkelen har vi valgt å presentere fem ulike garder, vertshus og hostel som du vil treffe langs Gudbrandsdalsvegen. Alle disse stedene tilbyr overnatting, men det er ikke dermed sagt at det er de eneste valgene du har. På Gvegen.no vil du finne mange muligheter, og vi oppfordrer besøkende til å utforske alle de ulike alternativene man har.

Fåvang

Noen få mil unna Lillehammer vil du finne Nordrum Gard. Denne historiske garden tilbyr overnatting og arrangementer av ulike sorter – blant annet fest og bryllup. Nordrum er et møte mellom historikk og tradisjon, og en kornbu fra 1600-tallet utgjør en sentral plass i inntunet på garden. Her kan man fint tilbringe noen dager.

Ringebu

I tettstedet Ringebu finner du Hostel B27, som er et kult og særegent hostel med et unikt designkonsept. For å illustrere dette: du finner både biljardbord og motorsykkel i hovedetasjen. Hostel B27 er lokalisert midt i Ringebu Sentrum, og er et fint sted å tilbringe noen dager.

Hundorp

På Hundorp finner du en av Gudbrandsdalens mest historiske garder. Garden blir omtalt i Heimskringla, en kongesaga som trolig kan dateres helt tilbake til 1220-tallet. I sagaen blir det nevnt et møte mellom Olav Haraldson og Dale-Gudbrand i år 1021.

Kilder:
snl.no/Dale-Gudbrand
dale-gudbrandsgard.no/historie/

Harpefoss

Harpefoss er et sjarmerende sted som ligger lokalisert rundt en mil sør for Vinstra. På Harpefoss finner du Sygard Grytting, som er en gammel storgard og historisk hotell. Garden har trolig vært i Grytting-slektens eie siden 1300-tallet, og har mottatt en rekke utmerkelser. Nylig ble den historiske garden tildelt Folkets Reiselivspris under Grand Travel Awards 2019.

Kvam

På denne listen er Kvam det tettstedet som ligger nærmest nasjonalparken Rondane. Fra Kvamsfjellet vil du se Rondane, som er et vanlig reisemål for turister og forbifarende. Det er også fullt mulig, med litt planlegging, å vandre mot Rondane fra denne siden av fjellet.

I sentrum vil du finne Vershuset Sinclair. Veikroen har tatt i mot veifarende siden 1972, og har stor kapasitet med gode muligheter for overnatting.

Del gjerne

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Har du funnet bildet ditt her på siden? Vi bruker kun bilder som er merket for gjenbruk, men ta gjerne kontakt hvis du ønsker at vi skal ta det ned: post@gvegen.no

Lukk meny