Dale-Gudbrands Gard

Et historisk sted med overnatting- og arrangementsmuligheter på Hundorp i Gudbrandsdalen

Hundorpgeilen 12, 2647 Sør-Fron

Åpent Alle dager, hele døgnet

+47 911 58 938

Velkommen til Dale-Gudbrands Gard

- sov på rommet til Olav den Hellige

Er du på let etter overnatting i Gudbrandsdalen, et sted der du kan kan arrangere konferanser eller markere store og små familiebegivenheter? På Dale-Gudbrands Gard kan du oppleve moderne komfort og god mat i historiske omgivelser. Få norske gårder har så rik kulturhistorie som Dale-Gudbrands Gard på Hundorp. Så langt tilbake som i vikingtiden var gården et samlingssted for mektige møter og store begivenheter.

Hotellet og skrivergarden

Opplev moderne komfort i historiske rammer. Garden består av seks bygninger med tolv nyrenoverte rom med høy standard. I tillegg byr gården på en flott suite, som må sies å være blant Gudbrandsdalens fineste rom.

Storstilte gjester i tusen år

Få norske gårder har så rik kulturhistorie som Dale Gudbrands Gard på Hundorp. Siden vikingtiden har dette vært et samlingssted for mektige møter og store begivenheter. Det første store møtet fant sted i år 1021 mellom Olav den Hellige og gårdsherren Dale-Gudbrand. Møtet er beskrevet i Heimskringla av Snorre Sturlasson og endte med at Tors bildet ble knust, og innføringen av kristendommen fikk sin begynnelse i Gudbrandsdalen. I 2021 markerer vi 1000 årsjubileet for klubbeslaget på Hundorp. Gården er også Oppland fylke sitt tusenårssted. Stedet har historiske røtter, men tilbyr også moderne løsninger med alt av teknisk utstyr. Hele området har gratis trådløst internett, og er godt tilrettelagt for presentasjoner i forbindelse med møter, kurs og konferanser, visninger, minimesser og foredrag. Vi har også lokaler til alle anledninger, det være seg barnedåp, konfirmasjon, bryllup, jubileer, familiefester eller minnesamvær.

Opplev kulturlandskapet

Rett utenfor døra finner du et åpent og unikt kulturlandskap med utsikt over bygda Sør-Fron og Lågen som renner mektig og grønn om sommeren. I tillegg byr Dale-Gudbrands Gard på en stor hage med masse boltreplass og tufter etter tidligere tider. Du finner også flere vikinggraver på og rundt garden.
Lukk meny