Vertshuset Sinclair

- På Kvam finner du en tradisjonsrik veikro med historie på veggene

Sinclair, Gudbrandsdalsvegen 1452, 2642 Kvam

Man-fre 07:00-20:00 Lør-søn 08:00-20:00

+47 612 95 450

Velkommen til Vertshuset Sinclair

- en ekte norsk veikro med sjel i veggene

Du finner oss i Kvam sentrum, tettstedet mellom Vinstra og Otta i Gudbrandsdalen, eller midt mellom Oslo og Trondheim, -eller midt mellom Oslo og Møre. Her har vi tatt i mot veifarende siden 1972.

Ta deg en pause

Vi på Sinclair vil ta godt vare på deg,- enten du er sulten, trøtt, eller kommer for å feire eller minnes. Eller kanskje du er interessert i historien som har gitt navnet til vertshuset? Hos oss får du god tradisjonsmat, servert i hyggelige omgivelser med sjel i veggene. Historiske gjenstander forbundet med Skottetoget i 1612 preger interiøret og lokalene.

Plass nok til alle

Vertshuset Sinclair har kapasitet til ca 250 gjester fordelt på hoved- og underetasje. I tillegg til kafeteriaen har vi egne selskapslokaler og pub i underetasjen. Her er det også mulig å arrangere kurs og møter. Vi har 11 overnattingsrom med 34 sengeplasser, samt gode parkeringsmuligheter. Parkeringsarealene er tilrettelagt for tungtransport og busser. Vi har en egen ladestasjon for el-biler med mulighet for hurtigladning. Ta turen innom Sinclair, vi ønsker deg en avslappende pause!

Slaget ved kringen 1612

Vertshuset Sinclair ligger ved E6 på Kvam i Gudbrandsdalen, midt mellom Oslo og Trondheim.
Inventaret er sterkt preget av antikke gjenstander fra Gudbrandsdalen. I tillegg kan man også kjøpe en del bøker som omhandler den historiske hendelsen vertshuset er oppkalt etter. Navnet kommer fra den skotske offiseren Georg Sinclair, som feilaktig ble tatt for å være leder av Skottetoget, fra de gikk i land på Klungnes i Romsdal og kom over Lesja og ned Gudbrandsdalen. Skottene falt i det dramatiske slaget ved Kringen (1612). Den eldste kjente gravtavla på hans grav (1789), står utstilt inne på vertshuset. Beliggenheten gjør at flere bussruter har halvtime-lange pauser her.

Lukk meny