Landsbyen Ringebu

- Ringebu er en trivelig bygd langs Gudbrandsdalsvegen med gode handelsmuligheter

2630 Ringebu

Man-Lør 10:00-15:00

Velkommen til landsbyen Ringebu

- Trivelige uterom og hyggelig handel

Landsbyen Ringebu ble grunnlagt som handelssentrum i 1899, og blir ofte kalt Norges minste by. Kvartalsstrukturen med utgangspunkt i jernbanestasjonen, samt den gamle trehusbebyggelsen langs Jernbanegata kjennetegner fortsatt dagens sentrum. Landsbyen Ringebu arbeider målrettet og langsiktig med å skape et levende og attraktivt sentrum, og ble i 2011 tildelt Statens Bymiljøpris for sine trivelige uterom og møteplasser. I dag er sentrum anerkjent som en av landets best bevarte landsbymiljø, med variert aktivitet og folkeliv i «rommet mellom husene» året rundt.

Spesialforretninger og torghandel

Handelen er en viktig del av det karakteristiske landsbymiljøet. Mange besøker sentrum nettopp på grunn av det brede utvalget av lokale spesialforretninger på gateplan, hvorav Annis Pølsemakeri er en publikumsfavoritt med sine lokalproduserte kjøttprodukter og gode utvalg av andre lokale matvarer.

Verdens største ostehøvel

Ellers byr sentrum på flere særegenheter. Både utendørs landsbygalleri av lokale fotografer, det nye kunstverket «Dragen» av Linda Bakke, og utstilling av verdens største ostehøvel. Visste du at den klassiske Bjørklund-ostehøvelen produseres i Ringebu? Du finner også gatebibliotek i den gamle telefonkiosken, egen grønnsaks- og urtehage, pumptrack- bane for store og små syklister, og egen lekepark med mikrobibliotek, for å nevne noe. Det er gratis trådløst nett i sentrum.

Torghandel hver lørdag i sommer

Hver sommerlørdag fra 30.juni – 17.august forvandles gågata til Gudbrandsdalens lokale markedsplass, der du kan gå på skattejakt hos torghandlere som tilbyr unike produkter, fra brukt og antikk til smykker og kortreist mat. I tillegg til torghandel er det ulike temaarrangement, med aktiviteter og underholdning for store og små.
Lukk meny