Gudbrandsdal Krigsminnesamling

Museet på Kvam forteller historien bak slagene i Gudbrandsdalen under 2. verdenskrig

Linvegen 18, 2642 Kvam

Tir-søn 12:00-17:00

+47 612 94 033

Velkommen til Gudbrandsdal Krigsminnesamling

- Gudbrandsdalen og de lokale heltene fra 1940

I april 1940 kjempet norske og engelske styrker mot fremrykkende tyske soldater i Gudbrandsdalen. Dette var det første forberedte slaget mellom England og Tyskland i 2. verdenskrig. I utstillingen ved Gudbrandsdal Krigsminnesamling kan du se sjeldne og autentiske gjenstander fra disse kampene og lære historien bak.

Skottetoget i 1612

Skottetoget i 1612 og George Sinclair-myten er et stykke unik norsk og skotsk historie. Vi har en egen avdeling dedikert til denne historien med unike gjenstander perioden.

Hovedattraksjoner ved krigsminnesamlinga

Gudbrandsdal Krigsminnesamling består av et innendørs krigsmuseum og en utendørs fredspark med flere minnesmerker. I umiddelbar nærhet ligger også Kvam Kirke med flere gravminner. Den unik samlingen har sjeldne og autentiske norske, engelske, tyske og skotske gjenstander fra 1940-45 og 1612. Kvam Fredspark med British War Memorial er en minnepark over sivile og militære falne fra 2. verdenskrig, blant andre 55 britiske soldater som mistet livet her i kampene i april 1940.

Minnesmerker ved fredsparken i Kvam

Gudbrandsdal Krigsminnesamling består av et innendørs krigsmuseum og en utendørs fredspark med flere minnesmerker. I umiddelbar nærhet ligger også Kvam Kirke med flere gravminner.

Lukk meny