Øyens Hjemmebakeri

- Fører tradisjonene videre med hjemmebakst på Kvam i Gudbrandsdalen

Linvegen 20, 2642 Kvam

Man-fre 09:00-15:00 Tor 09:00-16:00

+47 454 76 780

Velkommen til Øyens Hjemmebakeri

- smaken av Gudbrandsdal

Hemmeligheten bak et godt flatbrød? Godt håndverk. Bare spør en godt vant døl. Gjennom hundrevis av år har bakstekonene i Gudbrandsdalens mange eldhus eltet fram den perfekte smaken av takkestekt brød. På Øyens hjemmebakeri er vi stolte av å føre arven videre med bestemor sine oppskrifter. Og gudbrandsdølene? De sier at det er akkurat slik hjemmebakst skal smake.

Kanskje Norges beste flatbrød

Hemmeligheten bak god bakst? Helhjerta håndverk. Hos Øyens hjemmebakeri håndkjevler vi deigene, og veier og pakker all bakst for hånd. Fordi smaken blir best slik. Hvordan foretrekker du flatbrødet ditt? Godt stekt? Tykt eller tynt? Vi steker flatbrødet akkurat slik du vil ha det, men den viktigste ingrediensen er alltid den samme: Grovt mjøl som gir smaken og bakstefarga som gjør hvert flatbrød unikt.

Besøk bakeriet!

Baksten fra Øyen får du tak i på et halvt hundre utsalgssteder fra Lesjaskogsvatnet i nord til Mjøsa i sør. Aller ferskest er baksten på utsalget i hjemmebakeriet vårt i Kvam midt i Gudbrandsdalen – se gjerne innom på vei til fjell eller fjord, bygd eller by. Ønsker du å servere hjemmebakst til egne gjester eller kunder? Vi distribuerer fersk bakst til dagligvarebutikker over hele Østlandet – og samarbeider med Gudbrandsdalsmat for distribusjon til hoteller, serveringssteder og spesialbutikker over hele Norge. Vel bekomme!

Våre ildsjeler

To driftige søstre, bestemor sine oppskrifter og håndkjevlet hjemmebakst det går gjetord om er ingrediensene i Øyens Hjemmebakeri. Midt i matfatet Gudbrandsdalen går 46 steiketakker varme for å mette etterspørselen etter lefser, flatbrød og fettbrød. Når skyene av hvetemel legger seg er det riktig så hjemmekoselig i bakeriet: Her elter søstrene Øyen med to ektemenn og ei datter den gode smaken inn i hver eneste deig. Og baksten? Den rives vekk fra butikkhyller og middagsbord som, vel, varme hvetebrød.